Kuveyt, Arabistan Yarımadası’nın kuzeydoÄŸusunda, Basra Körfezi kıyısında yer alır. Kuzeyde Irak ve güneyde Suudi Arabistan ile komÅŸudur. Kuveyt’in yüzölçümü 17.818 km2 ve nüfusu da 2,7 milyondur.
İlk yerleşim Antik Yunanlar
Kuveyt’e ilk yerleÅŸim M.Ö. 4. yüzyılda Antik Yunanlar tarafından gerçekleÅŸti. Daha sonra Partlar’ın yönetimine girdi. Sasani İmparatorluÄŸu tarafından ele geçirildi ve sonrasında da Arap kabilelerin yerleÅŸmesiyle Kuveyt ÅžeyhliÄŸi kuruldu. 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluÄŸu ülkede hüküm sürmeye baÅŸladı. 1961 yılında ise İngiliz himayesinden çıkarak bağımsız bir ülke haline geldi.
Ülkedeki petrol üretiminin büyük bir artış göstermesiyle, 1990’da, sınır komÅŸusu Irak tarafından ilhak edildi. Yedi ay süren iÅŸgalin ardından, ABD’nin liderlik ettiÄŸi koalisyon Irak güçlerini Kuveyt’ten çıkarttı. Dünya tarihinde naklen yayınlanan ve tüm detayları ile kamuoyuna bilgi aktarılan ilk savaÅŸ Körfez Savaşı’dır.
Irak güçleri ülkeden ayrılırken petrol kuyularını yakarak çok ciddi maddi kayba ve doğa katliamına sebep oldu.
Kuveyt,Dünya Bankası tarafından yapılan sınıflandırmaya göre yüksek gelirli ülkelerden birisi konumundadır.
Engebesiz bir yapıya sahip olan Kuveyt’in çoğunu Arap Çölü oluşturur. Kuveyt’in dokuz adası vardır ve sadece Failaka Adası’nda yerleşim bulunur.
Kuveyt topraklarının çoğu tarıma elverişlidir ve ülkede yeşil arazilere de rastlanır.
İyi eğitimli, kibar ve yardımsever insanlar
Kuveytliler iyi eğitimli, kibar ve yardımsever insanlardır. Ülkenin genelinde fakir, yardıma muhtaç ve dilenci görmeniz imkansız. Zevk sahibi ve estetiğe çok değer veren Kuveytliler aynı zamanda çok da güzeller. Kuveyt kadınları diğer Arap ülke kadınlarına göre çok daha özgürler. Bunun yanı sıra ülke oldukça muhafazakar.
Kuveyt’te Eski Yunan medeniyeti kalıntılarını gezip bitirdikten sonra ülkenin geri kalanını ve adalarını da gezmeniz uzun zaman almayacaktır. Sahil boyunca yürüyüp, rahatsız edilmeden lüksün tadını çıkartabileceğiniz bir ülke Kuveyt.